14 Mart Tıp Bayramı Etkinliğimiz. 14.03.2022
17 Mart 2022

14 Mart Tıp Bayramı, Belediye Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinlikle Kutlandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Karakuş; "14 Mart öyle anlamlı bir gün ki; sadece bir bayram değil. Bir ruhun her yıl yenilenişidir. Bu öyle bir ruh ki; 19 Mayıs 1919'da vatanımızı kurtarıp bize hediye eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bu ruhtan beslendiğine eminim. Çünkü 1919 yılının 14 Mart'ında 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış' diyerek dünyaya haykıran ceddimin ruhunu taşıyan, tıp fakültesi 3.sınıfta okuyan hekimlerin yurt savunması adına bir araya gelip İstanbul'u  işgal eden o hainlere karşı duruşun ruhudur. 14 Mart dünyada başka bir ülkede kutlanmaz. Çünkü bu ruh bizde var ve Türk hekimleri olarak bu günü biz kutlarız." dedi.

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının büyük bir emek verdiğini söyleyen Vezirköprü Kaymakamı Halid Yıldız ise konuşmasında; "İki yıl gibi bir sürede koronavirüs yüzünden bir pandemi yaşadık. Bu süreçte öğretmenlerimiz, imamlarımız, jandarma ve emniyet mensuplarımız, memurlarımız, sosyal destek vefa ekiplerimiz hep bir arada mücadele ederken, şüphesiz en önde sağlık çalışanlarımız vardı. Hepsine ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Tabi sağlık çalışanlarımızın meslek alanında bir takım beklentileri vardı. Cumhurbaşkanımız da bazı açıklamalar yaptı. İnşallah en kısa sürede sağlık çalışanlarımızın özlük haklarında yapılacak iyileştirmeler bir an önce hayata geçer." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların sonrasında hastane personelinin yer aldığı koro ve sonrasında Vezirköprü Türk Halk Müziği Polifonik Korosu sahne aldı. Birbirinden eğlenceli türkülerin söylendiği gecede sağlık çalışanları ve katılımcılar eğlenceli anlar yaşadı.

Kutlama programına Vezirköprü Kaymakamı Halid Yıldız, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sağlık çalışanları ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.